"От събраните до момента доказателства според мен не е доказано по безспорен начин, че е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем". Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокатката на Пол Боевски Антоанета Танева, която е назначена служебно. 

Припомняме, че 26-годишният син на бившия щангист Гълъбин Боевски е обвинен за разпространение на дрога. На 4 април той е бил заловен с 2,31 грама канабис, 17,44 грама амфетамин и 4,42 грама кокаин. Част от наркотиците са били скрити в колата му, а останалата - в неговия дом и в апартамента на приятелката му.

„Не смятам, че е доказана съпричастността на Боевски към намерените наркотични вещества. Това, че са открити в неговата кола или жилища не значат, че тези вещества са негови“, добави тя. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Боевски е управлявал автомобила, но смятам, че е възможно преди управлението тези вещества да са се намирали в превозното средство. Разследването е в начален стадии, предстои събиране на доказателства“, каза Танева. 

„Експертизите ще докажат дали той е взимал наркотици“, обясни още тя. „Не смятам, че по категоричен начин е доказана цел „разпространение“. Разследването е в много начален стадии, предстои разглеждане на мярка за неотклонение“, добави Танева. 

„Не мога да коментирам в какво настроение е, защото го видях за много кратко – може би за около минута“, заяви служебната защитничка на Боевски.