Вчера стана ясно, че легендарният кечист, световен и олимпийски шампион по борба Кърт Енгъл ще осинови българско дете. Няколко дни вече американецът публикува снимки от България.

БЛИЦ научи, че Енгъл е в Сливен и именно от местната социална служба ще осинови детето. То е момченце на 13-14 години, а процедурата е задействана, разбра още агенцията ни.

"Момчето е много симпатично. Не може обаче по обясними причини да назовем името му", уточниха наши източници от Сливен.

Един от най-големите любимци на всички почитатели на кеча ще трябва да изчака няколко месеца, през които трае процедурата, а след нея ще може да се сдобие с нов член на семейството. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Енгъл е подал преди време документи за осиновяване на дете чрез международната система на социалните служби. Спортистът искал детето да не бъде американче. След проверка на всички критерии на Енгъл и половинката му, се стига до въпросното дете от Сливен. 

Кърт Енгъл и съпругата му се влюбили още по снимки в детето и веднага пожелали да задействат процедура по осиновяване. Двамата са пристигнали в Сливен преди два дни, за да прекарат време с детето. И да започнат процедурата. Следва обработка на документи, насрочване на дело от съда и чак след това Енгъл ще може да заведе момченцето в САЩ. 

Кечистът и съпругата му имат до момента четири дъщери и един син. Те ще останат още няколко дни в Сливен, след което ще заминат в САЩ в очакване да завърши процедурата, която трае между 3 и 5 месеца. През това време малчуганът ще ходи на уроци по английски, които ще бъдат заплатени от новото му семейство, за да може по-лесно да се приспособи към САЩ и живота там.

В същото време Енгъл посещава интересни места в България. Той пусна снимка от сливенско кино, което е с едва 26 места.

"26 места? Това е най-малката кино зала, който някога съм виждал", написа Енгъл към фотоса