Радо Янков се завърна сред най-добрите 8 в света. Носителят на Световната купа за 2016-а зае седмо място в паралелния слалом на Световното първенство в Парк Сити. На предното Световно в Сиера Невада Радо завърши четвърти в паралелния гигантски слалом и шести в паралелния слалом, като това бяха най-добрите му класирания в кариерата.
 
Сега след лечение на счупената кост в дясната ръка и нови проблеми с кръста Радо даде да се разбере, че травмите не са го уплашили и отново е в елита. Условията, подобно на тези по време на паралелния гигантски слалом, бяха непоносимо лоши за състезание от такъв ранг. Силен снеговалеж, липса на видимост и непочистено трасе бяха проблемите, с които Радо и останалите трябваше да се справят.
 
В квалификациите Янков зае девето място. На осминафинала той победи Жан Козир (Слвн). След това на четвъртфинала асът ни водеше през цялото време на легендата Роналд Фишналер (Ит). Заради по-бързото във финала синьо трасе италианецът успя да измъкне победата с аванс от 0,33 сек. В големия финал Фишналер загуби след падане от Дмитри Логинов (Рус). За 19-годишния руснак това е второ поредно злато в Парк Сити след това от вчера в паралелния гигантски слалом. /БГНЕС