Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова може да е предприела опит за самоубийство, тъй като не е попаднала в отбора на Русия за предстоящото през този уикенд Гран При на Москва заради здравословен проблем. Така твърдят руските медии. 

Официалната причина за отхвърлянето ѝ са наследствени заболявания. На 8 септември миналата година тя загуби съзнание по време на състезание в Португалия. В началото на новата година Александра помолила да не бъде безпокоена, тъй като прави всичко възможно да се възстанови и не се предава. Преди една седмица е била на екскурзия в Испания и Лондон.

Отделно се спекулира, че не толкова заради изваждането й от отбора, а заради здравословните проблеми, които я преследват, тя посегнала на живота си. В първата информация за случилото се, която вече публикувахме, се твърди, че Александра страда от булимия - заболяване на психическа основа, свързано с хранително разтройство. 

Припомняме, че 21-годишната Солдатова вчера е била приета в болница, след като опитала да пререже вените си. За щастие лекарите са спасили живота на красивата гимнастичка.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Не искам да коментирам случая“, заявила Анна Дяченко – треньорката на младата гимнастичка.

„Нищо не знаем по този случай“, коментира Олга Циганкова, която е член на Изпълкома на Руската федерация по художествена гимнастика.

Друг член на централата, който не е пожелал да бъде цитирано името му, е дал повече информация пред сайта life.ru: “С Александра всичко е наред. Запозната съм с това от неофициални източници. Мисля, че трябва да се спре с този шум. Няма повод за сензации. Солдатова вече е добре.“