Датата 19 май отново е запазена за благотворителния маратон "Run2Gether". Голямото благотворително събитие в София ще стартира в 9:30 часа от Националния стадион "Васил Левски". На него хора с големи сърца и хора с различни възможности ще бягат заедно към една обща цел - да надскочат себе си и да пресекат заедно финалната линия. Разстоянието, което ще трябва да се пробяга, е 5 километра в Борисовата градина.

Мини маратонът има за цел от една страна да популяризира спорта за всички, и от друга - да се даде гласност, че равенството значи повече.

Организаторите от "JAMBA" предизвикват всички добри сърца да се включат в бягането. Със средствата от закупуването на билети заедно с даренията ще се помогне за създаването на Адаптиран младежки кариерен център за хора с различни възможности, който да ги подготвя за нуждите на пазара на труда. 

"Run2Gether" e идеална възможност да съчетаете здравословното бягане със значима кауза. Очакваме ви на 19 май!", коментира Йоана Колева от "JAMBA" пред БЛИЦ.

Маратонът е по двойки, които ще се съставят на място преди старта. Идеята е да се създаде вълнуващо преживяване и за двамата, което винаги да помнят, а и да си допуснат до сърцето си едно ново и необикновено приятелство. Всяка двойка, успешно преминала финала, ще получи специален медал, символизиращ необикновената връзка между двамата участници. 

Тази година ще се включат представители и на други многообразни групи, като например хора, преборили онкологичните заболявания. Организаторите искат да докажат, че ние - българите, сме част от едно подкрепящо европейско общество, в което всички работят заедно.

"Run2Gether България" е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и Столична община. Сред официалните гости на събитието ще бъдат Румен Радев, Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община, Албена Атанасова - зам. кмет на Столична община.

Инициативата има своите посланици в лицето на: Антоан Божилов, Антоанета Симеонова, Асен Блатечки, Биляна Йотовска, Влади Гюров, Зоя Чавдарова, Ивайло Захариев, Йоанна Драгнева, Красимир Георгиев, Лазар Радков, Луиза Григорова, Мануела Малеева, Мария Гроздева, Мария Илиева, Mихаела Маевска, Михаил Христов, Надя Младенова, Орлин Павлов, Пламен Славов, Прея, Ружди Ружди, Стела Енева, Стефан Виет.

Първото издание на "Run2Gether" у нас през 2018 година (отново на 19 май) събра над 1000 участници в подкрепа на бягането с кауза. Вече над четири години това е най-голямото социално събитие в Банкок, Тайланд.

"Това не е просто бягане. Това е събитие, което променя животи!", казва основателят Чачай.

Може да се регистрирате - ТУК!