Една от звездите на английския национален отбор по ръгби Джо Марлър е застрашен от сериозно наказание, след като хвана уелсеца Алън Уин Джоунс за тестисите по време на мача между двата тима от турнира на Шестте нации. Това е най-престижният в Европа турнир по ръгби. Считан е за неофициален шампионат на Европа. Провежда се всяка година и в него участват шестте най-силни национални отбора на Стария континент.

„Ако бях реагирал, щях да получа червен картон. Надявам се, че светът е видял това. Джо е добро момче, но всички видяха какво се случи“, сподели потърпевшият Джоунс след срещата, спечелена от англичаните с 33:30.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според правилата на Световната федерация по ръгби всеки, който бъде признат за виновен, че е „хванал или мачкал тестисите“ на друг, трябва да бъде наказан за най-малко 12 седмици лишаване от състезателни права. Максималната санкция за това провинение е четири години.

„По мое време това нямаше да се случи никога и ме е яд, защото ако се бе случило, никога нямаше да изляза в пенсия“, пошегува се пък бившият уелски национал Гарет Томас, който през 2009 година призна, че е с хомосексуална ориентация.