Наставникът на Дунав Людмил Киров говори пред медиите преди срещата от 16-ия кръг на Първа професионална лига срещу ЦСКА. “Драконите” приемат на Градския стадион в Русе "червените" в събота, 24 ноември от 15.00 часа.

"Настроението е нормално, като преди всеки мач. Нямаме контузени и наказани футболисти. Всички са готови за сериозна битка. Влизаме в серия, в която ще играем с трите най-добри отбора в България. Но няма нищо страшно в това. И друг път сме играли с ЦСКА, Левски и Лудогорец", започна изказването си наставникът на Дунав.

"Голям се става, когато се играе с големите. В съблекалнята всичко е нормално и има време за всичко - когато тренираме - тренираме, когато се майтапим - майтапим. Момчетата са подготвени на 100 %, мислим само за мача с ЦСКА. Въпреки лошите метеорологични условия, тренировъчния процес бе добър, момчетата се стараха много. Искам да покажат характер и мъжество, в което не се съмнявам", добави специалистът.

"Още от началото на седмицата говоря на моите футболисти за предстоящия ни съперник. Дай Боже и късметът да е с нас и да вземем нещо от този мач. Запознат съм добре със силните и слабите им страни. Силните са малко повече от слабите, но ние сме готови за това. Утре след мача ще видим каква сме я свършили", каза още Киров.

"Трябва да покажем желание и най-вече агресия. Искам да видя тази агресия от мача с Витоша, когато до 20-та минута поведохме с 3:0. Искам да виждам и постоянство. Убеден съм, че лека-полека работите ще се получат. Важното е новите футболисти да вдигнат нивото на отбора с 20-30%. Трябва да има надграждане. Иначе няма как да върнем публиката на стадиона", добави старши треньорът на Дунав.

Той разкри, че клубът се е разделил по взаимно съгласие с Александър Александров. "Благодаря му, пожелавам му успех и дано бързо да си намери отбор, в който да играе по-редовно. Ще се разделим с още играчи, но не е момента да говорим за това сега. Има още пет мача, нека да ги изиграем и тогава ще преценяваме."

Киров добави, че другата седмица към отбора ще се присъединят двама футболисти, които ще изкарат пробен период в Дунав - естонец и поляк, играещи като десен защитник и дясно крило.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019