Дунав проявява интерес към полузащитника на ЦСКА Никола Колев, съобщи председателят на УС на клуба Симеон Симеонов на среща с привържениците от организацията на феновете "Дунав-Завинаги". Колев е искан за заместник на напусналия Самир Аясс, който подписа с ливански клуб.

"Имаме интерес към Никола Колев от ЦСКА, но там е много трудно положението, защото клубът засега не иска да го пуска в друг отбор. Имахме и разговор за Юлис Ндонг, който игра за Локомотив (Горна Оряховица), но там пък юридическата каша е пълна. Футболистът е осъден във ФИФА и в момента играе за аматьорски отбор във Франция. Когато подпише професионален договор, обаче, следващият му клуб е задължен да плати 18 500 евро за правата му на Горна Оряховица. Свързахме се с тях, опитахме всички възможни варианти, като например да им дадем голям процент от трансферни права и други подобни схеми, но те категорично отказват и настояват да го съдят докрай. Затова най-вероятно и тук ще ударим на камък", коментира Симеонов.

Той допълни, че договорът на Аясс в Ливан е за следващите 10 месеца и "ако има възможност, при нас вратите за него винаги са отворени". Дунав продължава да работи за привличането на полузащитник и от клуба се надяват в близките дни да има положително развитие по този въпрос. Симеонов пък отрече да са водени преговори за привличането на Мартин Камбуров, след като той напусна Локомотив (Пловдив). Камбуров впоследствие подписа с Берое.

Симеон Симеонов беше категоричен, че ръководството на Дунав не мисли за треньорска смяна след колебливото начало на сезона. Начело на „драконите“ вече трета година е Веселин Великов изведе отбора до четвъртото място през миналата кампания и до участие в квалификациите на Лига Европа.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка