Все още няма яснота кога Дунав ще се върне да играе в Русе, като най-оптимистичният вариант е през ноември. Заместник-кметът на града Иван Григоров хвърли яснота около актуалната обстановка по ремонтните дейности на Градския стадион в днешния брой на регионалния ежедневник „Утро“.

„Все си мисля, че ако всичко върви по план, Дунав ще може да играе домакинските си мачове в Русе през ноември и до края на есенния дял. Не обещавам, че ще стане, просто казвам, че това е възможно при добро стечение на обстоятелствата", заяви Григоров.

Той инспектира сектора за гости заедно с областния председател на БФС - Димитър Димитров-Кулеманс. Стана ясно, че футболната централа на този етап не планира да изпраща комисия за лицензирането на Градския стадион в Русе.

Проверка в страницата на Агенцията за обществени поръчки установи, че към този момент не е обявена процедура за ремонта на Градския стадион в Русе, което означава, че изоставането от първоначално обявения срок за това - 5 юли, е вече над 2 седмици. Няма и яснота каква е конкретната причина за забавянето, след като седмица по-рано беше обявена обществената поръчка за стадиона в Горна Оряховица.

Феновете на Дунав Русе настояха за ясен и точен график на ремонтните дейности, както и възможност клуба да играе домакинските си мачове у дома до началото на самите конкретни дейности по ремонта на стадиона. По този начин според привържениците ще се съкрати чувствително броят на мачове, които Дунав ще изиграе в Разград.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа