Футболистите на Дунав отпътуваха в събота по обед за Стара Загора. По-късно през деня те имат и планирана тренировка на стадион „Берое“. От 21:15 ч. утре „драконите“ ще срещнат там едноименния местен отбор в мач от седмия кръг на Първа лига.

„Берое е много добър отбор. Завърши на второто място преди две години и на трето място през миналия сезон. Те разполагат с много по-голям бюджет, страхотна база и имат много добра организация. Ще се опитаме да ги излъжем и да се върнем с благоприятен резултат за нас“, сподели треньорът Веселин Великов.

Дунавският щаб ще може да разчита на Тейнур Марем, който се завръща в групата за мача, след като пропусна двубоя с ЦСКА (2:0), заради травма получена в срещата с Черно море (3:0). Бранимир Костадинов обаче отново ще пропусне мача, след като имаше проблеми и с вирусно заболяване през седмицата.

Антон Огнянов, който отбеляза феноменално попадение срещу ЦСКА, ще срещне на практика бившия си отбор, след като премина при „драконите“ именно от Берое през миналия сезон.

„Разчитаме много на колектива, който сме изградили. Целта ни е да запазим отбора в елита, но вече показахме, че всеки трябва да се съобразява с нас“, сподели Огнянов, след като получи и приза за играч номер 1 на шестия кръг в елита.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига