Бирсент Карагeрен пристигна в Русе през зимата. По време на контролите на Дунав на лагера в Турция той успя да убеди треньорското ръководство, че заслужава титулярно място, като сменя умело и двата фланга на атаката. Днес на Карагерен ще му се наложи да се изправи срещу любимия си Локомотив (Пловдив). В 17:30 часа Дунав приема бившия отбор на Бирсент в мач от 24-ия кръг на Първа лига.

“Избрах Русе заради добрия колектив в отбора. Всички заедно доказват, че Дунав не е случаен отбор и затова зимува на шесто място. Мисля, че мога да помогна да запазим тази позиция и именно с тази мисъл дойдох в Русе. Радвам се, че на този етап сме добре и продължаваме борбата за оставане в шестицата“, коментира пред официалния сайт на клуба Карагарен.

Началото обаче не бе особено лесно, като „драконите“ претърпяха загуба с 0:4 при „домакинството“ си в Разград срещу един от преследвачите си – Берое. “Резултатът не бе добър за нас. Нещата се развиха много лошо. Всеки един от нас в съблекалнята обаче знаеше, че само ние можем да си помогнем и да се вдигнем духом. Така и направихме. Като си вярваме и се борим заедно, нещата се получават”, категоричен е бързоногият футболист.

Така „драконите“ се вдигнаха и постигнаха успех при гостуването на Ботев с 2:0 именно с голове на Бирсент, който не забрави да напомни, че е рожба на кръвния враг на „канарчетата“ и реагира доста емоционално след попаденията. Последва гол и при равенството 2:2 с Левски, както и силен мач срещу Монтана за успеха с 2:1 в Ловеч.

По този начин Дунав продължава утвърждаването си в Топ 6 на родния футболен елит, където попадна след 25-годишна пауза. Всичко това обаче на практика се случва без истинско домакинство, като на русенци се налага да „посрещат“ съперниците си в Разград. „Не е много приятно за нас, нито за хорат, които искат да ни подкрепят, но немогат да дойдат до Разград. Д-р Симеон Симеонов прави всичко по силите си, за да върне отбора в Русе. Ако домакинстваме тук, със сигурност ще е по-различно. Но най-важното е, че хората в града отново ще гледат футбол на своя Градски стадион. Това е чувство, което им липсва от дълги години“, коментира Бирсент.

Сега обаче на младия футболист му предстои сериозно предизвикателство – да се изправи срещу родния си Локомотив (Пловдив). „Със сигурност ще е много важен мач за мен. Да играеш срещу отбора, в който си израснал не е лесно, но това е минало вече. Сега съм футболист на Дунав и давам вичко от себе си, отборът да върви и печели. В този мач ще е същото. Имаме общо още три мача до разделянето и всичко е възможно. Всички в отбора сме готови да се раздадем до край, за да останем на мястото, на което сме в момента. Дано имаме късмет и нещата да се развият добре за нас занапред!”, каза още Бирсент Карагарен.

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)

Всичко за Първа лига