Младият нападател Сонер Хюсеин подписа своя първи професионален договор с Дунав и ще започне подготовка с мъжкия отбор на „драконите“ на 12 юни, информираха от русенския клуб.

Хюсеин е роден на 29 април 1998 година в Силистра. В Дунав е от три години и попада в селекцията на отбора на „драконите“, който под ръководството на Емил Иванов и Емануил Върбанов, дебютира в елита при 17-годишните. Въпреки че играе не само на върха на атаката, но и влиза понякога в ролята на опорен халф, Сонер бележи 11 попадения.

През последната година той е част от момчетата, които представиха Русе в елита при 19-годишните. Отборът на Цветомир Младенов завърши на седмото място. Сонер Хюсеин отбеляза близо половината от попаденията за Дунав, като се отчете с 18 гола.

Той играе еднакво добре и с двата крака, като демонстрира и отлично пласиране и игра с глава при центрирания пред противниковата врата.

„Това е сбъдната мечта за мен. Радвам се изключително много от тази възможност да подпиша първи професионален договор с „Дунав“ и да бъда част от първия отбор, който играе в Първа лига. Благодаря изключително много на треньорите Емил Иванов, Емануил Върбанов и Цветомир Младенов, които ми помогнаха много при моето израстване през последните години. Радвам се от възможността да продължа моето развитие с Веселин Великов и треньорите на първия отбор“, сподели Сонер.