Треньорът на Дунав Малин Орачев коментира предстоящия домакински мач на тима срещу Септември (София).

Двубоят от шестия кръг в Първа лига ще се играе утре вечер от 18:45 часа на Градския стадион в Русе. По думите на Орачев този мач трябва да бъде изигран много хитро и футболистите на Дунав не трябва да се хвърлят сляпо и агресивно в атака.

"Предстои ни мач срещу противник, който играе много силно при гостуванията си, има много силни изпълнители при контраатака. Трябва да сме много концентрирани и да направим всичко възможно, за да спечелим. Победата ще ни подреди в средата на таблицата. Това ще ни даде допълнително самочувствие, от което имаме нужда в момента.


Изиграхме мачове, в които можеше да победим или завършим наравно, но поради една или друга причина не успяхме. Крайно време е да спечелим точки, защото всичко друго не ни устройва", заяви Орачев.

Все още в клуба се очакват "жълтите" карти на новите футболисти - Ахмед Сами Бен Еша и Дерик Менса. По тази причина те няма да играят в утрешния мач. Всички останали обаче са на линия, здрави са и готови за игра.

Орачев коментира, че Дунав няма да привлича нови футболисти, освен ако клубът не намери добър офанзивен халф. В отговор на въпрос треньорът на русенския тим каза още, че теренът на Градския стадион в Русе не е в най-доброто си състояние.

Въпреки полаганите усилия настилката се влошава след всеки мач. Орачев каза още, че се водят преговори в предстоящата пауза от първенството Дунав да играе контрола с Добруджа.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019