Италианският Сампдория ще покани за втори път вратаря от школата на Дунав (Русе) Цветелин Енчев на проби. Това ще стане през есента, когато младият талант ще стартира подготовката с отбора от школата на русенци. Енчев, който е роден през 2002 година и е национал на България, вече изкара един тест в клуба от Генуа в средата на миналия месец, който е позитивен.

Талантът от школата на "драконите" се представи на добро ниво в тренировките и в контролата с Болоня, а по време на тестовете му имаше още четирима вратари. В крайна сметка от Сампдория решиха да поканят българина още веднъж, чрез мениджъра Антъни Раво, който организира и първите тестове.

Генуезкият клуб пък изпратил благодарствено писмо до президента на Дунав (Русе) Симеон Симеонов, в което обяснява как са минали тестовете на Цветелин, какви качества е показал, а също така и какви са препоръките за работата му, изпратени и до треньора на вратарите в клуба. Следващият пробен период за младия български талант ще бъде през септември или октомври.