Марек и Дунав завършиха 1:1 в интригуващ мач от 11-ия кръг на Втора лига. В 86-ата минута гостите от Русе поведоха след попадение на Мариян Вангелов. Секунди обаче лишиха Дунав от първата победа под ръководството на Георги Чиликов. В петата минута на добавеното време Илия Димитров изравни и донесе точката на дупничани, водени от Анатоли Нанков.

Първата много добра ситуация в мача дойде в 14-ата минута, когато Марек имаше отлична възможност да открие резултата. Илия Димитров опита задна ножица. Ударът му бе насочен към вратата, но вратарят на Дунав реагира светкавично и успя да избие топката в корнер. Секунди по-късно отново Илия Димитров бе намерен непокрит на два метра пред вратата, но Даниел Николов отново демонстрира добър рефлекс.

В края на първата част Веселин Любомиров опита да изненада вратаря на "драконите" с амбициозен удар от около 40 метра, но кълбото на намери целта.

В 68-ата минута домакините бяха изключително близо до първия гол в сблъсъка. Един от най-силните играчи за тима от Дупница в срещата Веселин Любомиров отправи фантастичен удар от фал, но кълбото се отби в горната греда.

Страстите на терена се нажежиха до червено в 74-ата минута, когато играчите на двата отбора влязоха в спор. За кратко се оформи меле в центъра на терена, имаше блъскане и размяна на удари.

В 86-ата минута гостите от Русе откриха резултата. Мариян Вангелов получи пас в наказателното поле на Марек и от близка дистанция прати топката в мрежата на домакините - 0:1.

В петата минута на добавеното време Валери Йорданов центрира към далечната греда, където Илия Димитров беше оставен непокрит, и се разписа за крайното 1:1. 


МАРЕК - ДУНАВ 1:1
0:1 Мариян Вангелов (86), 1:1 Илия Димитров (90+5)