Придобиването на футболния клуб Берое от държавната ТЕЦ Марица изток 2 е част от фирмената култура на дружеството. Това обяви по време на парламентарния контрол министърът на финансите Симеон Дянков.
 
Изказването на Дянков беше в отговор на питане на депутата от БСП Петър Курумбашев, който използва като повод купуването на "Берое" от държавната "ТЕЦ Марица изток 2", а също и други случаи на намеса на държавата за финансово подпомагане на частни футболни клубове непосредствено преди изборите.
 
Дянков обясни, че купуването на "Берое" е станало след независим одит, който показал, че взиманията на клуба са повече от дълговете му. И за да докаже, че придобиването е част от фирмената култура на компанията, обясни, че "ТЕЦ Марица изток 2" подпомага туристически клуб, клуб по спортен риболов и че редовно спонсорира спортни мероприятия в региона на Стара Загора.
 
При това положение, като построим АЕЦ "Белене", може да си купим и отбор от "Премиършип", прогнозира Петър Курумбашев след отговора на Дянков.
 
На 14 септември стана ясно, че футболният клуб "Берое" вече е собственост на държавната компания "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД. След новината за придобиването обаче от Българския енергиен холдинг (от който е част електроцентралата) не пожелаха да коментират въпроса дали са дали съгласие за сделката.