До края на сезон 2009 на Формула 1 остават само шест състезания. Напрежението расте, а времето от последния старт във Валенсия до предстоящия в Белгия е само седем дни. В Гран при на Европа водачът в класирането при пилотите Дженсън Бътън показа голям спад във формата си с финиширането на седма позиция, докато съотборникът му Рубенс Барикело грабна победата за първи път през сезона.

Разликата между двамата пилоти на БраунGP вече е само 18 точки, а колегите им от Ред Бул Марк Уебър и Себастиан Фетел също ще чакат нови грешки на британеца. Дженсън призна, че не е успял да се възползва от пълните възможности на болида си и ще трябва да даде всичко от себе си, за да запази лидерството до края на сезона.
 
"Добре е, когато си постоянен и не правиш грешки или катастрофи. Но да си постоянен и да печелиш само по две точки, не е достатъчно за световната титла. В Гран при на Белгия ще атакувам по-агресивно и не само от гледна точка на пилотирането, но и със стратегията и избора на гуми. Така трябва да продължа до края на шампионата, иначе преднината ми ще бъде стопена", призна Бътън. "

Сезонът е много тежък за нас. Имаме страшно силни уикенди, а също и много слаби. За първи път във Валенсия разполагах с бърза кола, от която обаче не успях да се възползвам. Това ме тревожи и трябва да го преодолея за в бъдеще", завърши британецът./БЛИЦ