Третият в генералното класиране към момента в световния шампионат от Формула Рено - Джеймс Уокър, призна, че се надява догодина да се състезава във Формула 1. Пилотът от Джърси подкара болид за първи път на 18-годишна възраст.

Тази година Уокър, чиято изцяло професионална състезателна кариера започна през 2002-а, кара за отбора на "Р1 Моторспорт" и успя да постигне победа на пистата "Спа" в четвъртия кръг от шампионата, последвана от трета позиция в състезанието в Монако.

"Да съм първият пилот от Джърси във Формула 1 би било нещо изключително, не само за мен, а и за целия остров. Ентусиазмът, свързан с моторните спортове в Джърси е голям и там той е важна част от живота на хората. Гордея се, че идвам от този край и мисля, че хората в Джърси започват да осъзнават потенциала - имам доста потенциални поддръжници", заяви Уокър пред "Сън".

Въпреки че Джърси никога не е имал свой пилот от Ф1, може би човекът, свързан най-много с тoзи спорт, който е родом от там е Дерек Уоруик, чиято фирма в момента е един от основните дилъри на Хонда в региона, пише clubf1."Планът е, че ако спечеля шампионата, ще мога да скоча направо във Формула 1. В момента се

стремя да докажа, че съм в правилната кола, че съм бърз и че ще побеждавам. Човек в такава форма може да спечели шампионата, а тимовете във Формула 1 търсят точно това", добави Уокър. /БЛИЦ