Ред Бул се брани със зъби и нокти, за да запази хората на ключови позиции в отбора, атакувани от конкуренцията. Въпреки това сега двукратният световен шампион Себастиан Фетел ще понесе доста сериозна загуба. Пилотът на Ред Бул ще трябва да се раздели с един от своите най-доверени хора - физиотерапевтът Томи Пармакоски.

28-годишният финландец е приел предложението на женският хокеен отбор Орифлейм и ще напусне Формула 1, съобщава "Ауто, мотор унд шпорт". Пармакоски ще е треньор на тима под ръководството на главния наставник Яри Риску, който беше мениджър на женския национален отбор на Финландия.

За Томи това не е ново поле за изява, защото преди да работи в последните три години като физиотерапевт на Фетел, той е бил хокеен вратар. Колко голяма ще е загубата за двукратния световен шампион, стана ясно от благодарствената реч на германеца след спечелването на титлата в Япония.

"Трябва да изтъкна една личност, с която през този сезон прекарвам доста време. Това е моят личен треньор. Той е един от хората в сянка, които не са възприемани особено сериозно, но са изключително важни, за да те държат в правилната посока и ако трябва да те разтърсят, за да се опомниш", коментира Фетел.

За физиотерапевта, който прекарва повече от 300 дни в годината със своя подопечен, е ясно, колко е важна съвместната работа, пише още clubs1.bg.

"Толкова сериозно сме свързани, че понякога се чувстваме като семейство", обясни преди време Пармакоски.

"На пистата Себастиан е шефът, а аз му помагам, да постигне максимума. Когато тренираме обаче, аз съм босът. Това е нашият стил на работа и той ни носи успех", казва още финландецът.

Оттеглянето на Пармакоски идва в доста неприятен момент, защото след кратката почивка следва напрегнатата подготовка за новия сезон. "Ауто, мотор унд шпорт" твърди, че Фетел е научил решението на финландеца след Гран При на Япония. Не е изключено той вече да е намерил заместник на треньора си. Дали обаче той ще се справи толкова добре е отделен въпрос.