Етър записа една от най-важните си победи във възлов мач, като би с 1:0 Добруджа в Добрич в мач от 12-ия кръг на Втора лига. Така тимът нанесе първа загуба на противника този сезон на негов терен, а третият пореден успех прати „болярите“ в подстъпите към върха. Етърци вкараха ранен гол, удържаха напора на съперника, а дори имаха възможност да затвърдят великолепната победа с второ попадение.

Двубоят започна с натиск на домакините, който обаче не донесе нищо съществено. Етър издебна своя миг в 11-ата минута, когато направи перфектна комбинация - Кейта намери отдясно Георги Бабалиев, който центрира и Иван Коконов с едно докосване прати топката в мрежата - 0:1!

Голът смути домакините и в следващите минути етърци натиснаха и можеха да удвоят. Първо удар на Коконов мина над вратата, а после след подаване отдясно Николай Янков насочи топката, но вратарят Григоров спаси с крак второ попадение в мрежата си.

Добруджа поднови опасните си атаки и имаше възможност в 34-ата минута, когато Ивайло Михалов стреля с глава, но Нисторов блестящо извади в корнер. В самия край на полувремето пък Пиргов с глава стреля до гредата.

Втората част започна с шут на Михайлов от добра позиция, но много неточен край вратата. За етърци Ибрахим Кейта стреля, но вратарят улови. Домакините в оставащите 30 минути се хвърлиха в яростни атаки, но срещнаха непробиваема „виолетова“ отбрана начело с перфектните Георги Александров и Принс, както и безупречен вратар. Именно Станислав Нисторов се оказа последната преграда в 75-ата минута, когато фантастично отклони топката след удар на Пиргов с глава и тя после се отклони от гредата.

Без нито една смяна до 90-ата минута „болярите“, въпреки умората, хвърлиха всички сили и удържаха щурма на съперника, като дори не му дадоха повече възможности за точен удар. На два пъти при контрите можеше да падне и втори гол. В 86-ата минута след пас на Кейта Радослав Найденов стреля на сантиметри от гредата, а в добавеното време четирима от Етър излязоха срещу един защитник, но до гол не се стигна.

В другия мач от кръга Монтана надви с 2:1 като гост Лудогорец II. Филип Еджике (35) и Виктор Добрев (38) попариха Лудогорец с два бързи гола в рамките на три минути. В 74-ата минута Хюсеин Кельовлуев върна едно попадение, като бе точен от дузпа, но домакините не успяха да сторят нищо повече.

В класирането Монтана е на второ място с 25 точки, на 4 зад лидера Пирин. Дубълът на Лудогорец е трети с 21, а Етър е пети с 20 точки. Със същия брой точки е и Добружда на шестата позиция.