Шампионът Лудогорец се изправя срещу Андерлехт в третия си мач от основната фаза на Лига Европа. Двубоят в Брюксел е от 22:00 часа и ще бъде предаван директно по MAX Sport 3. 

"Орлите" все още са без победа, след като в първите два мача взеха само 1 точка - загуба с 0:2 от Славия (Прага) и 0:0 с Виктория (Пилзен). Към момента това отрежда на Лудогорец 28-ото място oт 36-те участника. 

Андерлехт пък е на седмата позиция с пълен актив от 6 точки. Белгийският гранд започна отлично, побеждавайки с 2:1 Ференцварош, а след това последва и успех като гост със същия резултат над Реал Сосиедад. 

"Орлите" надъхани за победа

Tреньорът на българския шампион Игор Йовичевич демонстрира завидно самочувствие преди мача в Брюксел. 

"Атмосферата в тима ни е позитивна. Подхождаме с много голямо уважение към Андерлехт, но всичко зависи от нас. В Брюксел сме, за да спечелим мача. Затова сме тук, но в 90 минути всичко може да се случи, така че трябва да сме готови за всички сценарии", коментира Йовичевич. 

"Орлите" обаче имат доста кадрови проблеми. Бърнард Текпетей и Антон Недялков са извън строя от доста време, а сега и друг важен играч - Якуб Пьотровски е аут, след като претърпя операция от херния.

За Андерлехт пък отсъстват трайно контузените Ян Вертонген и Торган Азар.

Вече водиха спор помежду си

Припомняме, че Лудогорец се срещна с Андерлехт преди година и половина в елиминационната фаза на Лигата на конференциите. Белгийците продължиха напред след изпълнения на дузпи след 1:0 за "oрлите" в Разград и 2:1 за съперника в ответния мач.

Следващата среща на Лудогорец ще бъде домакинство на Атлетик (Билбао) - на 7 ноември от 19:45 часа. 

АНДЕРЛЕХТ - ЛУДОГОРЕЦPFK Ludogorets 1945 Razgrad

Лига Европа, основна фаза
Брюксел, стадион "Лото Парк"
Съдия: Филип Глова (Словакия)
Пряко по MAX Sport 3

Вероятни състави:

Андерлехт: Косеманс, Сардела, Дендонкер, Симич, Ндиайе, Вершарен, Ритс, Леони, Струйкенс, Долберг, Дегрееф

Лудогорец: Бонман, Витри, Куртулуш, Алмейда, Сон, Нареси, Видал, Дуарте, Чочев, Рик Джонатан, Руан Крус

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024

Вижте класирането в Лига Европа

 подкрепя българския спорт