Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун изрази недоволство, че в последните години надпреварата не е достатъчно авторитарна. Британецът допълни, че по времето на управлението на бившия президент на Международната автомобилна федерация (ФИА) Макс Моузли нещата са били други.

„Съжалявам, че Формула 1 днес е толкова демократична. Макс и аз тогава можехме доста бързо да решаваме належащите въпроси и проблеми. За неща, които днес ние се нуждаем понякога от 2 години, за да ги изпълним, в миналото не рядко ги правехме за няколко дни или седмици. От това полза имат всички – отборите, публиката, всички”, ”, заяви пред немския вестник „Ди Велт” Екълстоун, който в петък ще навърши 81 години каза още босът.

Според боса на Формула 1 Жан Тод не е най-подходящият човек за пост президент на ФИА. „Мисля, че той не е предполагал, че може да поеме подобна работа. Макс помогна на Жан да стане президент. Но аз мисля, че ако Жан сам трябваше да избира между ФИА и работата си във Ферари, с удоволствие би се завърнал отново в Маранело”, коментира Екълстоун. /БЛИЦ