Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун обяви, че хора като Сид Уоткинс се срещат само веднъж в живота. Припомняме, на 84-годишна възраст почина една от емблематичните личности във Формула 1. В продължение на дълги години известният британски неврохирург бе главен лекар в шампионата.

"Когато назначих Сид във Формула 1 като главен лекар, това беше през 1978 година, обсъждахме различни аспекти, касаещи безопасността и работата на медицинската служба. Стигнахме до заключение, че на всяко трасе трябва да има медицински център, в който оборудването да може да окаже незабавна качествена помощ на пострадалите при инциденти.

Също така решихме да има място с хеликоптер за по-бързо транспортиране в специализирани здравни заведения. То пък от своя страна трябваше да се намира колкото се може по-близо до медицинския център.

Сид се грижеше за всички тези неща, както и за много други. Повече от убеден съм, че по-добър от него няма да намирам никога. Хора като Сид Уоткинс се срещат само веднъж в живота", обясни Екълстоун.