Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун сериозно обмисля варианта да премести състезанието за Голямата награда на Индия за 11 декември и то да закрие сезона. Това може да се наложи заради принудителните размествания в календара, които да спомогнат за вместването на Гран при на Бахрейн, което трябваше да бъде първо за годината, но бе отложено заради размирици в страната.

По първоначални идеи, Екълстоун искаше състезанието в Индия да бъде а 4 декември - седмица след Гран при на Бразилия. Сега обаче то може да се проведе 14 дни след състезанието в Южна Америка.

Идеята на Екълстоун по всяка вероятност ще бъде посрещната на нож от шефовете на отборите, които вече заявиха желанието си да не бъде удължавана кампанията във Формула 1. Според тях, това би оказало прекалено голямо негативно влияние върху членовете на екипите на тимовете, които работят още от февруари.

Освен това, подобна мярка би означавала, че състезанието ще се застъпи с наградите на ФИА във Формула 1, които се раздават в края на сезона./БЛИЦ