Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун ще проведе среща с шефовете на отборите, на която най-вероятно ще бъд обсъдено бъдещето на Гран При на Бахрейн, което би трябвало да се проведе на 22 април. Президентът на ФИА Жан Тод няма да присъства на срещата, тъй като все още не е пристигнал в Китай. Както е известно, заради протести в страната състезанието може да бъде отменено от местните власти.

„Срещам се с отборите, за да разговаряме на различни теми. Няма да обсъждаме нито Бахрейн, нито Барселона, нито Монако или друго място. Състезанието е в календара. Освен ако не бъде отменено от властите, ние ще сме там. Не виждам разлика между двете състезания - тук в Китай и в Бахрейн. И двете са част от нашата програма за тази година", заяви Екълстоун преди предстоящото Гран при на Китай тази неделя в Шанхай.

Екълстоун е убеден, че няма да има проблеми със сигурността в Бахрейн, тъй като протестиращите в страната не са срещу Формула 1. „Не виждам защо да е опасно. Не мисля, че протестиращите имат проблем що се отнася до хора от екипите във Формула 1 или журналистите, които ще отразяват събитието. Явно хората там решават своите проблеми по собствен начин. Не съм проверил лично, но човек от Лотус е бил в Бахрейн и ми каза, че всичко е перфектно. Става въпрос за бизнес, както обикновено. Ние не трябва да се замесваме с политиката на държавите, които посещаваме, а само със състезанията", допълни британецът.