Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун не възнамерява повече да посещава Германия. 81-годишният британец обяви, че ще присъства на пистата “Хокенхай” за Гран при на Германия, но така и не се появи.

Според немският вестник “Билд” Екълстоун най-вероятно се страхува да не бъда тикнат в затвора, след като срещу него би могло да бъде повдигнато обвинение в Мюнхен заради подкуп във връзка със скандалния банкер Герхард Грибковски. Екълстоун е обвиняван, че е дал 36 милиона евро подкуп на Грибковски за продажбата на Формула 1 през 2006 година. Британецът оспорва тези обвинения, а прокуратурата разследва.

Всички предварително насрочени срещи на Екълстоун в Германия през уикенда се провалиха без никакво извинение от страна на британеца, а това накара “Билд” да попита: Страх от затвор? Няма ли да го видим никога повече в Германия?

“Екълстоун се страхува. Той обяви, че иска да дойде в Германия. Аз се питам, как г-н Екълстоун за в бъдеще ще върши задачите си в Германия, в Европа и в целия свят, когато прокуратурата издаде заповед за арестуването му”, обяви пред “Билд” Даниел Амелунг – адвокат на банкера Грибковски.