Бившият младежки национал на Турция Сезер Йозтюрк беше осъден на 14 години и седем месеца затвор. Присъдата на истанбулския съд е по делото за убийство на един човек и раняването на други четирима при пътен инцидент в квартала Шиле.

На 19 септември 2021 г. бившият играч на Байер (Леверкузен), Нюрнберг, Фенербахче, Бешикташ и др. застреля 24-годишен мъж при диспут на шосето, при който пострадаха и свидетели.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Кървава драма с ВИДЕО 18+: Футболист застреля човек при спор на пътя!

След това 36-годишният Йозтюрк опита да се укрие от правосъдието, но в края на ноември 2021 г. беше арестуван при опит за нелегално преминаване на границата с Грузия, криейки се на задната седалка на камион.

Прокуратурата дори поиска присъда от 23 години за престъпленията. Пред съда Сезер Йозтюрк се оправда, че е действал при самозащита, тъй като е бил запрашен от останалите участници в инцидента.

Бившият халф завърши кариерата си през 2016 г. като играч на Бешикташ. Той носеше екипа на „орлите“ през периода 2013-16, като през това време преотстъпван на Истанбул Башакшехир и Ескишехирспор.