37-годишният Владимир Мудрик се е удавил в шведско езеро, където е отишъл да поплува и да се разхлади в топлото време. Бившият словашки национал по футзал от началото на годината е бил в скандинавската държава, където работел за строителна компания. Заради кризата с коронавируса обаче не можел да се върне у дома, въпреки че планирал да направи точно това.

„Писна ми. Липсва ми моето семейство. Най-лошото, че зарази тази пандемия не мога да се върна. Имам дом в Словакия, но със съпругата ми от години живеем в Чехия“, обяви Мудрик през април.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Футзал обществеността в Словакия и Чехия потъна в траур след трагичната новина за смъртта на Владимир. Федерациите по футзал на двете държави и редица отбори изразиха подкрепата си към семейството му.

През кариерата си Мудрик беше основен играч на чешкия Баник (Острава), а освен това беше част от националния отбор на Словакия. Преди няколко години той спечели сърцата на феновете, когато в родината си организира благотворителен мач с участието на Баник (Острава), а целта беше събирането на средства за лечението на болно дете.