Състезаващата се за Казахстан руска тенисистка Юлия Путинцева продължава да има проблеми с мишките преди участието си в предстоящото Oткрито първенство на Австралия. Родената в Москва красавица показа преди дни шокиращи кадри от хотелската си стая в Мелбърн, където е под карантина, настоявайки да бъде преместена в друга. След многобройни молби Путинцева смени мястото, но се оказа, че мишките са я последвали. 
 
Световната №28 качи в социалните мрежи нови кадри, показвайки как гризачите се разхождат в хотелската й стая. 

Путинцева дори отбеляза в публикацията си бившата тенисистка Рене Стъбс, която по-рано призова състезателите да спрат да се оплакват. "Какво ще кажеш сега? Трябва да не се оплаквам и просто да заспя...", пише Юлия. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Логично Путинцева отново иска да я преместят в друга стая. На този етап обаче молбата й е отхвърлена от ръководството на хотела с мотива, че капацитетът е запълнен. Нещо повече - в сагата с мишките се включи и шефът на полицията в щата Виктория - Лиса Невил, която шокира колежката на Григор Димитров с обвинението, че хранела гризачите. 

При последната си публикация в "Инстаграм" Путинцева се показа от хотелската стая, държейки голям лист с надпис: "Нужен ни е свеж въздух, за да дишаме!".

Тенисистите са недоволни още и от липсата на тренировки преди толкова важен турнир. Състезателите са принудени да се подготвят за Australian Open по стаите си.