Бившият гард на Чикаго Булс Бен Гордън бе арестуван от полицията в щата Кънектикът заради притежание на оръжие и неадекватно поведение на публично място, съобщиха властите в град Стамфорд.

В 10 часа сутринта във вторник е бил подаден сигнал, че мъж в магазин за сокове се държи агресивно и по странен начин, разказа заместник-началникът на полицията Ричард Конклин.

Пристигналите на място полицейски сили са го задържали и са го идентифицирали като Бен Гордън. У него са открити сгъваем нож, електрошок, както и бокс.

На бившия баскетболист са повдигнати обвинения за пренасяне на опасно оръжие, отправяне на заплахи от втора степен, както и съпротива срещу полицейско лице. Той е задържан и изпратен в медицински център за изследване на психологическото му здраве.

Късно вечерта във вторник, когато е бил неговият рожден ден, той е бил освободен с гаранция от 10 000 долара.

40-годишният Гордън игра в НБА между 2004 и 2015 година за Чикаго Булс, Детройт Пистънс, Шарлът Бобкетс и Орландо Меджик.

През октомври миналата година той бе обвинен в това, че е забил юмрук в лицето на сина си на летище "ЛаГуардия" в Ню Йорк. През ноември той бе обвинен в нападение над охранител в ресторант за бързо хранене в Чикаго.