Около 20 души са арестувани за корупция след акция на чешката полиция в офисите на местната футболна централа снощи. В резултат на това цялата съдийска комисия е разпусната, а към председателя й и легенда на местния футбол Йозеф Хованец има повдигнати обвинения.

Заместник-председателят на футболната федерация Роман Бербър вече подаде оставка и ще бъде разследван за манипулиране на мачове с цел печалба от залагания, както в легални, така и в нелегални букмейкъри.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Местните медии предполагат, че фокусът върху уредените мачове е във второто и третото ниво на чешкия футбол, а доста сериозен брой футболни съдии също са разследвани. В специален план от седем точки за справяне със ситуацията, изпълнителният комитет нареди преглед на финансите на регионалните центрове на футбола със специален фокус върху района, представляван от Бербър.

"Всички ние, които сме активно работещи и свързани с чешкия футбол, позволихме това да се случи. Ситуацията, в която сме принудени да се справяме сега, изобщо не е нормална. Това е атака срещу самата същност на футбола. Не мога да кажа в момента колко голям ще бъде ефектът от това", коментира президентът на чешката федерация Мартин Малик.