Бивш кандидат за кмет е арестуван по обвинение за убийството на собствения си син. В петък полицията в руския град Астрахан е намерила тялото на 12-годишния Александър Парахняков. Зловещото откритие е направено след разкопаване на пода на мазето в дома на по-големия брат на момчето, което е било шампион по таекуондо на Южния федерален окръг на Русия.

На 4 март семейството на Парахняков е подало сигнал в полицията за неговото изчезване. В продължение на няколко дни водолази издирват тялото му в близката река, но нищо не намират.

По подозрение в убийство е арестувана майката на Александър – бившият кандидат за кмет на Астрахан Галина Морозова. Според следствието 56-годишната жена се е скарала със сина си, който се прибрал след сутрешна разходка. По време на скандала тя е ударила момчето със спортна гира по главата. От получената травма Александър Парахняков е починал на място.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Семейството му дълго време заблуждаваше следствието с лъжливи информации. Твърдяха, че момчето е било виждано в околностите на дома си. Освен това е било разпознавано от камери за видеонаблюдение в различни части на града. По този начин се опитваха да ни убедят, че Александър още е жив“, обявиха от полицията в Астрахан.

Галина Морозова има още един син и две дъщери. За углавно престъпление „Убийство на малолетен“ по руското законодателство тя може да бъде пратена в затвора за период между 8 и 10 години, но може да получи и доживотна присъда.