Бившата национална състезателка на Израел по лека атлетика Светлана Гнездилов е арестувана по обвинение в организация на трафик на жени и склоняване към проституция.

Според властите, 50-годишната Гнездилов и нейният съпруг са управлявали верига от бордеи, които са функционирали официално като салони за масажи.

Родената в Украйна бивша атлетка е набирала жени предимно от рускоезични сайтове, представяйки се за работодател, който търси масажистки. Подбраните жени пристигали в Израел като туристи и след това били заставяни да проституират.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Гнездилов, съпругът ѝ и още шестима заподозрени са арестувани още преди три седмици, но едва властите изнесоха информация за акцията.

Бившата спортистка, която държи националния рекорд на Израел в седмобоя, е обвинена още в данъчни измами и пране на пари. Според обвинението тя е ощетила израелската държава с милиони шекели.

Всички задържани пледират, че са невинни. Адвокатката на Светлана Гнездилов – Орит Хайон, твърди, че нейният бизнес е свързан само със салони за масаж и няма участие в никакви криминални дейности, свързани със сексуални услуги.