Известната беларуска баскетболистка Елена Левченко, която лежи от 15 дни в ареста заради протестите срещу президента Лукашенко и изборите на 9 август, разказа за ада, който преживява.

Тя беше задържана на 30 септември, а вчера – 15 октомври, трябваше да бъде освободена. Много фенове и местни спортни звезди отидоха да я посрещнат, включително и родителите й. Майка й и баща й обаче останаха шокирани, когато разбраха, че дъщеря им ще остане зад решетките за още 72 часа.  

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Искам да ви информирам за задържането ми. Това застрашава здравето ми. През последните 15 дни не съм спала на матрак, а на студени метални пръчки. Незнайно защо махнаха спалното бельо. Две седмици нямаше топла вода. През цялото това време не ни позволяваха да се къпем.

Спряха водата в тоалетната - това е място за размножаване на бактерии и микроби. За последно бяхме изведени на разходка преди пет дни. Всички тези нехигиенични условия доведоха до факта, че ме налазиха въшки.

Старите ми заболявания - гръбначните хернии - се влошиха. Срамна работа. Моят съкилийник вече е болен и не е ясно - дали е настинка или нещо друго, не знам. Всичко, което ви разказах, представлява заплаха за здравето ми“, написа Левченко.