ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Украинският футболист на Евертън Виталий Миколенко сподели, че с ужас е разбрал, че баща му се е включил във войната срещу Русия.

Крайният бранител пристигна на „Гудисън Парк“ през януари миналата година, дни преди началото на кървавия военен конфликт в сърцето на Европа.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Бащата на Виталий – Сергей имал билет за полет към Острова на 23 февруари миналата година. Той изобщо не се качва на самолета заради руското нападение ден по-късно и не казал на сина си, че обмисля да се бие на фронта.

„Беше 25 февруари, ден след началото на войната, когато пътувах към базата на Евертън за тренировка. Тогава звънна майка ми Олесия. Тя ми разказа, че татко се е присъединил към армията. Бях в тотален шок и се разплаках. Точно тогава той трябваше да бъде при мен и да гледа мача ни с Манчестър Сити”, разказа пред клубния сайт на „карамелите“ Виталий Миколенко, цитиран от dsport.

„Лично аз нямам деца, но първата ми мисъл беше, че баща ми никога няма да успее един ден да види моите наследници. В началото на войната той стоеше в бункер и връзката ни с него беше почти никаква. Само понякога той имаше телефон, но говорехме рядко и си разменяхме съобщения, защото не бяхме сигурно дали руснаците няма да засекат разговорите и да съберат информация.

Винаги, когато успявах да се чуя с него, той ми казваше, че не се страхува. Аз обаче се страхувах. Той е смел човек и продължава да е част от армията. В момента е в Киев, но ако се наложи да отиде някъде другаде, ще го направи”, продължи футболистът.

Преди войната неговият баща работи в строителството. Едва преди месец Сергей посети сина си в Ливърпул.