Приятелят и съотборник на Жорди Кайседо в националния отбор на Еквадор Гонсало Плата е предизвикал катастрофа в испанския град Валядолид, където носи екипа на едноименния тим.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

22-годишният футболист ударил такси и го преобърнал. След направената проба се оказало, че в кръвта на Гонсало фучат 1,2 промила алкохол. Това е два пъти над разрешеното в Испания. Местните медии твърдят, че Плата бил доста сръбнал, преди да седне зад волана. Той и спътникът му са невредими. В таксито седящият до шофьора бил изхвърлен от колата при сблъсъка. Двамата с водача се отървали само с леки травми.

„Много съжаляваме за всички хора, участвали в инцидента. След като получим от властите пълна информация за случилото се, ще наложим адекватни санкции спрямо клубния правилник. Използваме възможността отново да напомним колко е опасно шофирането в нетрезво състояние”, написаха официално в сайта на Валядолид.

 „Много съжалявам, нямам оправдание. Благодаря на Бог, че няма сериозно пострадали. Извинявам се и на феновете на отбора и на моите близки, че ги разочаровах”, заяви самият Плата, който играе под наем във Валядолид от Спортинг (Лисабон).