Таксиметров шофьор нарочно блъсна европейския шампион по баскетбол за 2007 г. Никита Шабалкин. Инцидентът е станал на улица в Москва и съвсем близо до дома на бившия руски национал.

Според информациите, Шабалкин се забавил и не успял да пресече по време на зеления сигнал на светофара. Това предизвикало гнева на бакшиша, който слязъл от колата и вдигнал скандал. След това ядосано отново седнал зад волана, натиснал газта и блъснал пешеходеца. Бившият баскетболист се озовал на капака на таксито и по този начин се „возил“ около 15 метра.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Полицията в Москва започна издирването на водача на таксиметровия автомобил, докато Никита Шабалкин е наставен в болница.

Потърсен за коментар бившият баскетболист призна, че е бил виновен в спора, тъй като всъщност е пресичал неправилно.

„Добре съм. Всичко е наред. Нараняванията ми са съвсем леки, но си извадих медицинско. Със сигурност не бях прав при инцидента, тъй като пресичах неправилно. Шофьорът обаче нямаше право да реагира по този начин. Бях на около 15-18 метра от пешеходната пътека, въпреки че това е тиха улица в Москва и често хората пресичат по този начин. Аз самият живея на това място, често паркирам на тази улица и добре я познавам. Обикновено пресичам без никакви проблеми“, заяви Шабалкин.

Никита Шабалкин е бивш играч на ЦСКА (Москва), Самара, Химки, Триумф, Динамо (Москва), Локомотив Кубан (Краснодар) и УНИКС (Казан). През 2013 г. прекрати кариерата си, през която печели купата на Русия през 2008 г. Година по-рано със Самара пък триумфира с трофея ФИБА Еврокъп Челъндж, като е избран за най-полезен играч във финала.

Големите си успехи обаче записва с националния отбор на Русия. Със „сборная“ става европейски шампион за 2007 г. и печели бронз от континенталното първенство през 2011 г. През 2009 г. е сребърен медалист от Универсиадата в Белград.