Дейвид Бекъм покани Христо Стоичков на мач на неговия клуб Интер Маями. Бившият капитан на националния отбор на Англия посрещна Кавалера на "Златната топка" с фланелка с №8 и името на българската легенда. На срещата присъства и съсобственикът на американския клуб Хорхе Мас, който дава по-голямата част от парите за новия проект. Тримата изгледаха заедно домакинската загуба на Интер Маями с 0:2 от Монреал.

"Амбициите на Дейвид са огромни, а базата е направо уникална - разказа Стоичков. - Трябва му още време да изгради силен отбор. Но по всичко личи, че скоро ще стане. Хората в Маями отдавна чакаха сокърът да пробие и тук."

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Веднага след мача Бекъм отлетя за Англия, но за следващата седмица помоли Стоичков да си освободи един обяд, за да разговарят отново за новия проект.

"Припомни си мача Барселона - Манчестър Юнайтед, когато ги бихме с 4:0 в Шампионската лига - продължи Камата. - Каза ми: "Толкова бързо тичаше, че моите от отбраната само ти дишаха прахта." Наистина страхотни мачове станаха. Медиите ги нарекоха Световна класика. Тогава и Барса, и Манчестър Юнайтед бяха феноменални отбори. Ние обаче бяхме по-силни. Обещах на Дейвид да му подаря и дрехи от моята колекция H8S. Нали е водещ експерт по марките! Искам да чуя мнението му”.

В същото време отпадна вариантът Шави да поеме Барселона през лятото, ако клубът реши да освободи Роналд Куман. Легендата преподписа за 2 години с катарския Ал Сад.