Властите във Франция бяха шокирани, след като около 400 фенове нарушиха правилата за социално дистанциране в страната и присъстваха на нелегален футболен мач, по време на който полудяха и нахлуха на терена. 

Два малки отбора от предградията на Страсбург - Неухоф и Отпиер, решили да си организират контрола в пълен противовес с правилата, забраняващи всяко събитие, включващо събирането на едно място на повече от 10 човека. Нелегалният футболен мач се превърнал в истинска "вирусна бомба" или поне така го описа професор Жилбер Дерай, който е вирусолог в парижка болница. Причината за тази негова реакция на случилото се е, че в един момент на терена нахлуват между 300 и 400 привърженици, след като единият от тимовете отбелязва гол.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Любопитното е, че в района е имало дори полицейски служители, които били безсилни да спрат феновете, нарушили всички принципи на социална дистанция. Местните власти са бесни и започват разследване, обещавайки да накажат участниците. За момента двата клуба отказват коментар.

Франция започна разхлабване на мерките, но Страсбург е един от районите, които остават в червената зона на разпространение на COVID-19. В този район мерките за изолация би трябвало да са сред най-строгите.

Преди близо месец френското правителство обяви, че в страната няма да има професионален спорт до септември, а Лига 1 бе прекратена и ПСЖ бе обявен за шампион.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!