ВСИЧКО ПО ТЕМАТА СЪС СИЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ТУРЦИЯ 

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Няколко футболисти и спортен шеф са затрупани под руините след мощното земетресение с магнитуд 7,8 от рано тази сутрин, което разлюля Турция и Сирия.

Бившият ганайски национал, играл в Порто, Челси, Евертън, Малага и Нюкасъл -  Кристиан Атсу (31 г.) (на снимката), сега играч на Хатайспор и спортният директор на клуба Танер Савут са обявени за издирване, съобщават местните медии.

За съжаление вратарят на Малатияспор Ахмет Еюп Туркаслан  (28 г.), който също бе сред изчезналите, е бил намерен мъртъв. Часове по-рано съпругата му е била извадена от развалините жива. От клуба на вратаря потвърдиха новината за смъртта му.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"За съжаление Ахмет Еюп Туркаслан беше открит под руините на земетресението в Турция. Изказваме съболезнования на семейството му, близките и всички засегнати от тази ужасна трагедия", написаха от Малатияспор.

Броят на загиналите постоянно расте и по последни данни е над 1300 души. Земетресението е с епицентър северно от Газиантеп (Турция), който е на около 100 километра от сирийската граница и има население от около два милиона души. Регионът е дом на голям брой сирийски бежанци. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК