Бившият голмайстор на бургаските Черноморец и Нефтохимик Пламен Крумов се гласи да става депутат. Лидерът на СДС-Сливен обяви намеренията си пред БЛИЦ. 

46-годишният Крумов е включен в кандидат-депутатската листа на коалиция ГЕРБ-СДС зa регион Сливен. Бившият футболист, който е собственик на футболна академия "Сините камъни", вече шеста година е общински съветник в Сливен. 

Крумов обяви целите, които си е поставил, както и разказа колко трудно е бил навит да приеме поканата да стане депутат. 

"От централата на СДС ми предложиха, първо бях категорично "не". Лидерът на партията Румен Христов ми се обади да ме покани, но аз продължавах да отказвам. Така беше до момента, когато ми звънна министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Три дни й отказвах, но бяха много настоятелни и ме убедиха да приема. Ето, че приех предизвикателството и се хвърлям в битката. Бяха много настоятелни, това ме ласкае", обясни Пламен Крумов пред БЛИЦ.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Целта, която си поставям, е да дам всичко от себе си за сливенски спорт, за цялата общественост в населените места и около града, защото виждам, че малките градчета имат нужда от подкрепа, за да се случват нещата. И по селата има хора, но условията не са чак толкова добри и трябва да се подобряват. Ще работя и за това да възпитаваме децата да спортуват, да ги изградим като личности и хора. Ще дам всичко, което зависи от мен, за цялата Сливенска област", амбициран е бившият футболист, който е политикът с най-много преференции на местен вот в Община Сливен в последните години. 

"Пожелавам успех на екипа ми, на цялата листа. Ако вляза в парламента, ще работя за цялата Сливенска област и най-вече за развитието на спорта, защото там ми е силата", добави Пламен Крумов.

Пламен Крумов с кмета на Сливен Стефан Радев: