Бившият нападател на Арсенал, датчанинът Никлас Бендтнер разказа в автобиографията си, че наемането на момичета за секс била честа практика сред професионалните футболисти, като го правели дори преди мачове.

Бендтнер обясни, че много негови колеги предпочитат да си платят за секс, отколкото да се обвържат със “златотърсачки”, които може да ги изнудват.

В новата му взривоопасна книга той споменава Уейн Рууни, който спи с проститутки, както и секс партито на Кайл Уокър.

Други разкрития включват нощта на националния отбор на Израел със секс труженички след мач през 1999 г. и бразилският ас Роналдо на 44 г., който отвежда три жени в хотела си през 2008 г.

Но 32-годишният Никлас вярва, че те просто са имали лош късмет, когато новините са излезли – защото срещите с проститутки е „широко разпространено явление в професионалния футбол“.

Той каза: „Повярвайте ми, всички в моята индустрия са чували за някой, който е бил с някоя, особено в Англия, където е страхотна стара традиция да споделяте историите си пред пълна аудитория.“

Скандален спортист разтърси с изповед: Бях прекалено изкушен от ...

Датският играч казва, че има проста причина, поради която плащането на проститутки е толкова привлекателно за играчите, особено за тези във връзка. Той твърди: „Това е по-малко рисковано, отколкото да имаш момиче, докато си извън града.

И ако сте склонни към изневяра – чел съм някъде, това се отнася за 46 процента от датчаните – едва ли вече бихте посмели да направите това като „цивилен“.

Не и когато си известен футболист. Знам за много инциденти с проститутки. Но знам за точно толкова истории за изнудване чрез социалните медии. Говорим за златотърсачи от сцената на нощния живот, които са готови да ви снимат, докато спите.

С тези снимки като техен коз, те могат да изискват неща, за да си затваряте устата. И те го правят. Поне проститутките имат някакъв бизнес, който да защитават.“

Бендтнър, който се срещаше с датската баронеса Каролайн Юел-Брокдорф, казва, че е бил принуден да плаща за проститутка през 2009 г., когато е бил редовен играч на Арсенал.

Той също така разкри, че върху колата му е бил извършен вандалски акт, а дрехите му изхвърлени на улицата от разгневени жени.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Футболистът си спомня: „Едно от момичетата, с които съм бил, се върна и твърдеше, че е забременяла. Че има цена, ако тя трябва да направи нещо по въпроса. „И какво означава това?“ Питам. „Това означава, че трябва да платите за чифт нови гърди за мен. Искам да поправя моите “, каза тя.

Така че в крайна сметка платих за пътуването й до пластичния хирург. В друга нощ момиче хвърли павета върху задния прозорец на едно от моите Порше-та. Бях горе в апартамента и я чувам да крещи и крещи, но не излязох навън. Нямаше за какво да говорим. Вбеси се, защото не исках да продължавам да се виждаме.

На трета вечер друго момиче провери телефона ми, докато спя. Предполагам, че е разбрала, че имам още няколко в движение, освен нея. На следващата сутрин я нямаше. Дрехите ми също. Бяха изхвърлени през прозореца и лежаха на пешеходната пътека. “

В автобиографията си „От двете страни“ Бендтнер описва времето, в което играе за Арсенал, с които подписва още като тийнейджър, плюс престоя си в Бирмингам и Съндърланд.

Той твърди, че е „подвиг да останеш на 100 процента чист“ и признава, че се е занимавал с „неразбираеми неща“, включително да играе секс игри в хотел със съотборници.

Бендтнер напуска Англия през 2014 г., преди да се завърне за кратък престой в Нотингам Форест през 2016 г. Сега той се завръща в родната си Дания, играейки за Tårnby FF.