Лаборатория за производство на наркотични вещества е открита в цех за мебели, собственост на дългогодишния гурбетчия, бивш вратар на Германея, в дупнишкото село Крайници, пише struma.bg.

Вчера сутринта криминалисти от РУП – Дупница са влезли в цеха за производство на врати и кухненско обзавеждане на Владимир Маргин от Сапарева баня, който се намира в двора на бившето ТКЗС в село Крайници. Вътре освен собственика имало 7 работници. В огромното хале е открита оранжерия с канабис, както и везни и пакети с наркотичното вещество. Обискът на халето продължи почти цял ден. Снощи се разбра, че собственикът на цеха е арестуван, а малко преди 18 ч. работниците са пуснати да се приберат по домовете си.  

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Дворът на бившето ТКЗС е превърнат в индустриална зона с дърводелски цехове. Сервизът има и обори, където се отглеждат крави. Цехът на Вл. Маргин се намира на закътано място, накрая на бившия селскостопански двор. Около него няма други цехове.

Жители на Сапарева баня си спомниха, че Вл. Маргин  преди години е бил вратар на местния отбор “Германея”. После в продължение на 15 г. е живял и работил в Англия. Преди 2 г. се завърнал окончателно и построил цех за изработка на кухненска мебел и врати, които се изнасяли в Англия. Вчера през целия ден Вл. Маргин е бил в цеха по време на обиска, след което е отведен в полицията.

Това е втори наркоудар на полицията в с. Крайници.

Както “Струма” писа, през февруари беше атакуван цех, в който се таблетирали наркотични вещества в дома на брат и сестра – Ралица Стоилкова и Йордан Джилов. В дома им криминалисти откриха машина за таблетиране и 5 кг кетамин, 134 г амфетамини и наркотично вещество на прах. Те все още са в ареста. Задържаната 30-г. жена е снаха на излежаващия присъда в гръцки затвор заедно с двамата си синове Темелачко Стоилков, които бяха заловени с наркотици в газова бутилка на мерцедеса, с който е пътувал с единия му син. В друг “Мерцедес” е пътувал и другият му син, който след задържането на брат му и баща му се опитал да избяга, но е прострелян в крака от гръцки полицаи.

Не е ясно дали има някаква връзка между двата наркоудара в с. Крайници