Левскари за пореден път се проявиха по негативен начин в Англия. На една от стените на улица в Престън се появи изрисувана свастика и надпис „1914“. Това стана през уикенда, когато еврейската общност отпразнува Рош Хашана (Еврейската нова година).

Надписът е бил открит в неделя вечерта от общинския съветник Пав Ахтар, който е призовал градската управа да премахне графитите.

„Бях ужасен да видя отново подобни символи в града. Благодарен съм, че отговорните лица обещаха бързо да премахнат тези отвратителни графити, които символизират омраза“, коментира Ахтар.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Само преди няколко месеца мостът на „Елдън Стрийт“ в Престън беше нашарен със свастики, както и надписи „1914“ и „София Запад 1999“.

Тогава Пав Ахтар коментира пред БЛИЦ, че подобни нацистки графити не са нормална гледка в греда и преди това не е имало проблеми с жителите на Престън, които са от Източна Европа.

Местното издание „LancsLive“ припомня, че през 2012 г. Левски беше глобен с 30 000 евро заради расистки прояви на фоновете си по време на мач от Лига Европа. Година по-късно БФС наложи глоба на „сините“, след като ултрасите развяха знаме със свастика и отбелязаха годишнина от рождението на Адолф Хитлер.