Бившият национал по тенис за Купа "Дейвис" Васко Младенов е в украинската столица Киев и призова за помощ да бъде евакуиран към България след руската военна инвазия в Украйна. 32-годишният българин работи като треньор в украинската столица, а дядо му е украинец.  

"В момента съм в Киев и очаквам евакуация. Има и други българи, които искат да напуснат града. Ситуацията е доста напрегната. Успях да се настаня в хотел точно срещу българското посолство. Отидох там, но ми казаха, че не могат да ме настанят. Казаха ми да очаквам обаждане за транспорт. Трябва да дойдат автобуси от България, които да ни върнат вкъщи", заяви Младенов във видео във Facebook и помоли то да се разпространява от възможно повече хора.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Ситуацията тук е напрегната. Хората са уплашени. Чуват се взривове, стрелба, сирени. Има паника. Тежко е. На някои места места в Киев е по-спокойно, но на други е много опасно. Сега обявиха въздушна тревога. Във фитнеса на хотела сме, който е оборудван като бомбоубежище. Лично аз взех само най-необходимото, всичките ми останали лични вещи останаха в квартирата ми в Киев. Старая се да съм максимално спокоен. Много разчитам на бърза и ефективна работа и намеса от българските власти за евакуиране на сънародниците ни. Моля ви, помогнете ми", добави българският тенисист.