Симона Петкова е единствената българска футболистка в Италия в момента. 26-годишната спортистка, родом от Габрово, е част от отбора на Сан Марино, преследващ класиране в женската Серия "А".

Петкова живее в Римини, откъдето разказа пред БЛИЦ каква е ситуацията в момента в Италия, където има огромен брой заразени и жертви на коронавируса, върлуващ в цял свят.

"Нещата не са добре, дано по-скоро се оправи ситуацията и пандемията да отмине. Вчера премиерът на Италия Джузепе Конте обяви, че мерките за ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция се удължават до 3 май. Тук в Римини също има доста заразени, аз съм добре. Нямам симптоми, не съм се тествала. Смея да твърдя, че много рядко боледувам. Да чукам на дърво, с много здрав имунитет съм", разказа Симона Петкова пред БЛИЦ.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Заедно съм с още няколко съотборнички от отбора, в който играя - Сан Марино. Има две момичета от Милано, както и от Сицилия и Торино. Всички искаме да си отидем по родните места, но за момента не успяваме. Вече два пъти правя опит да си дойда в България, но удрям на камък. Надявам се при третия да имам късмет и да успея да излетя към родината. Уж имах полет за утре (12 април), но вчера ми се обадиха да ме уведомят, че е отменен. Продължавам да чакам и да се надявам. Писах мейл до посолството и подадох заявка за чартъра, който ще бъде бъде организиран на 16 април. Много искам да се прибера. Под карантина съм в Римини повече от месец. Да, и в България ще бъда затворена, но поне ще съм при близките", добави Петкова, която в Италия игра още в Бари и Емполи, а от декември миналата година е част от амбициозния клуб Сан Марино. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Очаквайте пълното интервю със Симона Петкова за БЛИЦ!

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sunday#when you haven't game#enjoy the day#be happy#appreciate your time#SP17#happy#freedom#lovelife#justenjoy

A post shared by Simona Petkova (@simona_petkova17) on