Българският покер загуби една от най-ярките си личности. Внезапно е починал Стамен Горчев - човекът, който преди две десетилетия създаде и разви българското покер общество. Относно причината на смъртта му се знае все още много малко. Запознати говорят, че сърцето му не е издържало.

Със своята изключителна прозорливост, амбиция и организационни умения, той прави немислимото – воден от страстта и познанията си, Стамен Горчев успява да обедини множество играчи в обща кауза.

Горчев завършва Стопанския факултет на Софийски университет през 1996 г., а после продължава образованието си в Германия. Работи две години по докторска дисертация в сферата на банковия риск мениджмънт. След това започва работа в Мюнхен, а по-късно в Щутгарт. Точно преди 20 години напуска, за да живее от игра на онлайн покер. Завръща се в България през 2005 г. и скоро след това основава първия у нас покер портал.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Това поставя началото на т. нар. българско покер общество. Започват да се организират все повече турнири, появяват се много нови играчи, които се учат и подкрепят в израстването си чрез форуми, появяват се и обучителни материали на български език. Стамен Горчев е в основата на голяма част от всички по-значими процеси и събития в тази сфера.

Той е и един от първите българи, започнали да се занимават с биткойни. Основава и доста популярни сайтове за криптовалута.

Погребението на Стамен Горчев ще се извърши на 14 април (неделя) в гробищния парк в Бояна.

Екипът на агенция БЛИЦ изказва своите съболезнования на семейството и приятелите на Стамен Горчев.