„Разследващата“ медия Bird.bg сътвори грандиозна манипулация с привкус на интрига за президента на БФС Борислав Михайлов и председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.

Измислените герои от псевдомедията гръмнаха в неделя с новината, че Борислав Михайлов е летял с частния самолет на Домусчиев за финала на Шампионската лига Реал Мадрид – Ливърпул.

За подправка бе използвано и внушението, че стойността на полета от Париж до София е 10 000 евро.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

БЛИЦ проследи внимателно фактите и обстоятелствата по този случай и разкри, че става дума за абсолютна неистина. Проверка на медията ни в Гражданска въздухоплавателна администрация установи, че самолетът на бизнесмена Домусчиев в посочения от Bird период е в държава, различна от България и Франция.

Въздухоплавателното средство все още е извън пределите на нашата родина. Самият Домусчиев не е бил в Париж на финала на големия мач, а е бил в България.

Истината обаче явно съвсем не се харесва на манипулаторите от Bird, защото те не се посвениха да напишат: „Вчера (неделя) в 19:30 часа на летище София кацна чартърен полет от Париж с Кирил Домусчиев и Борислав Михайлов на борда“.

Нещо повече, за да оцветят жълтото си „разследване“, от Bird изпратиха репортера си Димитър Стоянов да провокира Борислав Михайлов на ВИП-а на летище София. Президентът на БФС отклони абсурдните въпроси на „журналиста“ и влезе в служебния си автомобил.

Стоянов, който се хвали как тренира бойни спортове, изпищя като девица, че е бил ударен с лакът от Михайлов, който е по-възрастен от него с поне две десетилетия.  Добре че „журналистът“  пусна видео от комичната ситуация, защото иначе нямаше да пропусне да напише, че Михайлов го е атакувал с крошета и ъперкъти.

Лъжата за чартърния полет на Михайлов и Домусчиев бе разобличена и от очевидци на полета на Михайлов в самолета от Мюнхен до София, с който е кацнал в България от първоначалната си точка Париж.

„Изумен сме  това, което прочетохме в Bird, след като кацнахме в България. С очите си видях Борислав Михайлов в предната част на самолета  от Мюнхен до София. Не мога да повярвам как претендираща за обективност медия като Bird може да си позволи да напише такава лъжа, че Михайлов е летял с друг самолет“, заяви пред БЛИЦ мъж, който е пътувал на няколко реда зад президента на БФС.

Още по-любопитното в случая е, че „сензацията“ на Bird бе препечатана от няколко медии, които не си направиха труда да проверят обстоятелствата и по този начин се оказаха въвлечени в долнопробната интрига.

Измислените факти се превръщат в патент на  служителите на Bird. Всички помним гръмките обещания на главния редактор на „медията“ по повод кьорфишека от миналата година „Пандора пейпърс“.

Как предстояли велики разкрития за фирми, сметки, политици, бизнесмени и милиарди долари, скрити по света. Какво стана ли? Нищо.

После през февруари тази година последва обещанието за нова „бомба“ – имоти в Гърция на депутати от опозицията.  И от това нищо не излезе, защото Чобанов, Стоянов и сие бяха забравили, че и тази фалшива граната е менте.

 На обществото вече му омръзна от фалшиви новини и опити да се отклонява общественото внимание от реалните проблеми – инфлация, фалиращи бизнеси и провалено управление. Така че нормалните хора, които са верни на фактите, няма как да бъдат излъгани за глупостите, които им се пробутват от Bird. Единственият достоен изход на Чобанов е да се извини за неверните твърдения по адрес на Домусчиев и Михайлов, но като познаваме стила му на работа, е по-вероятно премиерът Кирил Петков да започне да говори истината.
ЕКИП НА БЛИЦ