Близкият приятел на бившия собственик на Левски Васил Божков - румънецът Джиджи Бекали направи интересни разкрития в последното си интервю за Romаnia TV.

Босът на местния гранд ФКСБ (бивш Стяуа Букурещ) говори за войната в Украйна, обяви причината за нея и каза няколко думи за руския президент Владимир Путин и за собственика на Челси Роман Абрамович.

"Защо се води война ли? В Донбас и Харков има много природни богатства, има икономически интереси. Това е всичко. Иначе на хората в Европа не им пука за хората, за бежанците. В Румъния къщите за гости са пълни с украинци. Ние реално печелим от тези хора", заяви румънецът.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Бекали спомена в интервюто своята версия за "отравянето" на собственика на Челси Роман Абрамович и каза какво мисли за руския президент Владимир Путин.

"Не вярвам Абрамович да е бил отровен. Кой, кога, как, с каква отрова? Никой не казва. Истината е, че той има кожно заболяване", заяви Бекали, след което каза няколко думи за Путин.

"Страх ме е от него и затова няма да говоря много. Изглежда като човек, който може да заповяда - Смърт за всеки, който каже нещо лошо за мен! Предпочитам да не се занимавам с него. Ако го видя, ще избягам", обясни Бекали.

 ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА