Изгряващата звезда в смесените бойни изкуства Хамзат Чимаев слага край на кариерата си заради болест. Това обяви самият непобеден боец от UFC. Шведът с чеченски корени публикува снимка в Инстаграм, с която обяви края на спортната си дейност.

"Искам да благодаря на всички за подкрепата по време на моя път в този спорт. Мисля, че приключих. Да, знам, че не взех титлата, но това не е най-важната победа в този живот. Може би ще ви разстроя, но сърцето и тялото ми ми казват всичко. Искам да кажа огромно благодаря на моя екип, както и на UFC", написа Чимаев.

По-рано той пусна стори в Инстаграм, на което показа как плюе кръв. В самото стори Хамзат е видимо ядосан и крещи, че не знае какво се случва с тялото му.

Чимаев се зарази преди повече от месец с коронавирус и затова пропадна двубоя му с Леон Едуардс. Боецът посети няколко болници, в които да го лекуват активно, но според информациите състоянието му се дължи на друга болест. 

Президентът на UFC Уайт обаче, не е убеден, че най-голямата му звезда след Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър, ще сложи край на кариерата си. Той смята, че решението му е емоционално и ще бъде преосмислено.

"Днес той влезе в залата и тренира. Почувства се като лай*о, стана супер емоционален и публикува това. Лекарите му казаха, че не трябва да тренира докато приема лекарства, но този човек е дивак. Иска да се бие всеки уикенд, а сега дори не може да тренира. Той няма да се откаже, просто е разочарован и емоционален", каза Уайт.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)